NYHET : DectaSafe nya produktkatalog är äntligen här.  Ladda ner den här...

Beröringsfria handhygiensystem

Beröringsfria handhygiensystem

Under en vanlig arbetsdag så blir man tvungen att utnyttja gemensamma utrymmen där handhygienen är otroligt viktig. Man måste inte vara rädd för bakterier för att inse att det inte är särskilt fräscht med toaletter och köksutrymmen där många olika personer tar i samma redskap utan att dessa rengörs. Med beröringsfria handhygiensystem så slipper man tänka på vem som tagit i kranen eller tvålpumpen för man måste inte röra vid dessa för att få vatten och tvål. Det här höjer nivån på hygienen avsevärt.

Den offentliga toaletten
En offentlig toalett kan vara en skräckupplevelse eller något som man inte ens funderar på. Om man har en toalett på jobbet som alltid är ren och fräsch så tar man det för givet men om man har brist på hygien på plats så kommer folk att börja klaga. För att slippa obehagskänslor så kan man investera i beröringsfria handhygiensystem som gör att toaletten blir enklare att hålla ren och att folk som använder den skyddas mot bakterier och virus. När man finner en offentlig toalett som är ren och hygienisk så minns man det och den restaurang eller det företag som erbjuder toaletten får onekligen ett stort plus i kanten.

För tvål och handsprit
De beröringsfria handhygiensystemen kan användas på lite olika sätt. På ett sjukhus så behöver man ju lite mer än vanlig tvål och då kan dispensers fyllas med till exempel handsprit. Dessutom så kan flera olika hygiensystem samarbeta så att man inte måste ta i något för att rengöra sina händer. Då man har sensorer för tvålpump, kran och pappersmatare så slipper man ju ta i något alls. Med servetten man fått från handduksautomaten så kan man öppna dörren och på så vis så skyddar man sig mot alla de bakterier som finns naturligt på en toalett eller kanske i en sjukhusmiljö.

Kampen mot bakterier och virus
När folk kan flyga kors och tvärs över planeten så är det inte så konstigt att sjukdomar flyger med. Vi har otroligt många smittor att skydda oss mot och vaccinationer är inte längre tillräckligt för att man ska hålla sig frisk. Visst kan man se att en viss del av smuts och bakterier bara är bra för att bygga på immunförsvaret men inte i den omfattning som vi ser idag. Det är av största intresse för offentliga miljöer och även hemmiljöer att införa hygiensystem som skyddar mot de farliga bakterier som sprids i samhället.

Ett ekonomiskt alternativ
För företag så är det otroligt kostsamt med anställda som ständigt blir sjuka på grund av dålig hygien i gemensamma utrymmen. Om man kan undvika spridning av influensa och enklare förkylningar så höjer man ju produktiviteten så här kan man verkligen se beröringsfria handhygiensystem som en investering. Man kan helt enkelt stoppa virusepidemier innan de bryter ut.

Läs mer om hur du tvättar dina händer på rätt sätt (länk till PDF-fil) »

Läs mer om pH-skalan (länk till PDF-fil) »