NYHET : DectaSafe nya produktkatalog är äntligen här.  Ladda ner den här...

Köpinformation Dectasafe

Denna köpinformation utgör inte villkor för att handla på dectasafe.se. Fullständiga köpvillkor hittar du längre ner på denna sida.
 
Företagsinformation:
DectaSafe
Dalsgatan 16
333 30 Smålandsstenar
dectasafe.se

Organisations Nr: 556877-9127

Handla på dectasafe.se
Hos oss beställer du tryggt och enkelt via dectasafe.se eller på telefon 0371-33037 samt via e-post order@dectasafe.se. Lägsta ordervärde är för närvarande 2000 kronor. Det går dock även att beställa varor under 3000 kronor. Men då tillkommer en expeditionsavgift och en fraktavgift, totalt 200 kronor. Om du skulle ändra dig kan du också ändra din beställning eller göra en avbeställning. Alla produkter som säljs hos oss är anpassade för den svenska marknaden.
 
Kundservice
Vi är ett kundvänligt företag och är mycket måna att om du ska vara nöjd och känna dig trygg med att handla hos oss. Om något problem skulle uppstå i samband med ditt köp kommer alltid vi försöka lösa det tillsammans med dig på bästa sätt.

Priser och betalning
Priserna anges i svenska kronor (SEK) och redovisas exklusive moms. Hos oss kan du välja mellan följande betalningsalternativ:
-Fakturabetalning
-Kortbetalning (DIBS)

Mer information och villkor om betalning finns avsnitt §5. Betalning i köpvillkoren.
 
Leveranstid
Produkter levereras direkt till den adress du uppgivit vid beställning i samarbete med logistikpartners. DectaSafe skickar beställningar under helgfria vardagar.
Företagspaket levereras direkt till företag inom 1-3 helgfria vardagar i samarbete med DHL.

Fraktkostnad
En fraktkostnad om 150 kr inklusive moms tillkommer vid varje beställning med ett sammanlagt ordervärde som understiger 2000 kronor. Tillsammans med expeditionsavgiften blir den totala kostnaden 200 kr (inkl frakt). Detta framgår i kassan.
Mer information och villkor om leverans finns under avsnitt §7. Leverans i köpvillkoren.
 
Alltid 14 dagars ångerrätt
Du har alltid 14 dagars ångerrätt (gäller ej företag) hos DectaSafe. Tiden räknas från det att du mottagit beställda produkter. Observera att produkterna skall vara i väsentligen oförändrat skick för att ångerrätten ska gälla. Om du vill utnyttja din ångerrätt bör du kontakta oss via
e-post på: order@dectasafe.se
 
14 dagars bytesrätt
Du har rätt att byta produkt under 14 dagar från det att produkten levererats till dig. Vid byte av produkter får du ett i tillgodohavande hos oss som du kan använda för ett nytt köp.
 
Reklamation
Hos DectaSafe har du som privatperson alltid 3 års reklamationsrätt. Reklamationsrätten gäller ursprungligt fel och ger dig som kund fri retur till oss. Näringsidkare skall påtala eventuella fel i en produkt inom 30 dagar från leverans. Om du upptäcker ett fel i en produkt som du köpt av oss så skall du höra av dig snarast möjligt på e-post: order@dectasafe.se.
Mer information och villkor om reklamationer finns under avsnitt §9. Reklamation och garanti i köpvillkoren.
 
Returer
Vid retur av produkter eller material till DectaSafe skall produkterna emballeras på sådant sätt att de är skyddade vid transport. Vi rekommenderar att du förpackar produkter på samma sätt som när de levererades till dig och att du använder ett spårbart fraktsätt vid returen.
Mer information och villkor om returer finns under avsnitt §10. Returer i köpvillkoren.
 
Säkerhet
Vi kommer säkerställa att uppgifter som lämnas eller data som överförs i samband med köp eller besök hos oss behandlas på ett säkert sätt. Därför samarbetar vi bara med seriösa betalningspartners för att skydda dig som kund. När du handlar något hos oss kommer dina uppgifter lagras och behandlas i digitalt format. Vi ansvarar för att uppgifterna lagras och behandlas på ett säkert sätt i enighet med personuppgiftslagen.

E-avtalet Köpinformation - Versionsnummer: 302-69-339
 
 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
 
Fullständiga köpvillkor från DectaSafe
Detta avtal gäller från och med 2014-06-25

Innehållsförteckning
§1. Allmänt
§2. Beställning
§3. Priser och avgifter
§4. Produkter och sortiment
§5. Betalning
§6. Fullgörande
§7. Leverans
§8. Ångerrätt och återköp
§9. Reklamation och garanti
§10. Returer
§11. Förbehåll
§12. Ansvarsbefrielse
§13. Personuppgifter och sekretess
§14. Övrigt

§1. Allmänt
Dessa köpvillkor ("Avtalet" nedan) är anpassade för försäljning på Internet (distanshandel). DectaSafe (Organisationsnummer: 556877-9127) är den säljande parten. Den köpande parten benämns som "Kunden" i detta avtal. Villkoren i Avtalet är anpassade för försäljning till privatpersoner som fyllt 18 år och till näringsidkare med hemvist i Sverige och vid försäljning av varor ("produkter" nedan). Hos oss kan du som kund enkelt göra en beställning på dectasafe.se ("Webbplatsen" nedan) samt via telefon eller e-post.

Bestämmelserna i detta avtal är ej tillämpliga för avtal om köp som ingåtts före den 13:e juni 2014. För att öka tydligheten finns en datummärkning i sidhuvudet. Om villkoren i Avtalet har ändras anges även ett slutdatum. Om slutdatum anges gäller Avtalet till och med kl. 00:00 det datum som Avtalet upphört att gälla. Du som kund får möjlighet att acceptera dessa villkor i samband med din beställning.

Villkor eller delar därav i detta Avtal som avviker från tvingande lagstiftning är utan verkan i den mån avvikelsen inte är till förmån för kunden. Denna bestämmelse gäller endast om kunden är privatperson och att köpet avser privat konsumtion.

§2. Beställning
Hos DectaSafe beställer du produkter enkelt och bekvämt. Vi erbjuder säkra betalningsalternativ och trygga leveranser. Lägsta beställningssumma är för närvarande 2000 kronor. Det går dock även att beställa varor under 2000 kronor. Men då tillkommer en expeditionsavgift och en fraktavgift, totalt 200 kronor. DectaSafe tar emot din beställning när du klickar på knappen "Genomför köp" i kassan (steg 1 av 1). Genom att klicka på knappen "Genomför köp" accepterar du som kund även betalningsansvar för din beställning. När DectaSafe har mottagit din beställning får du e-postmeddelandet "Tack för din order hos DectaSafe!" till den e-postadress som du angav när du beställde. DectaSafe erbjuder även kunder att göra beställning på telefon: 0371-33037 eller via e-post till: order@dectasafe.se. Vi ger också dig som kund möjligheten att göra en snabb beställning genom vår gästkassa utan att behöva logga in på dectasafe.se. När du klickar på knappen "Genomför köp" sluts detta Avtal.

Handla tryggt med rätt att ändra din beställning
Om du skulle ändra dig har du också möjlighet att ändra din beställning. För ändring av beställning ska du kontakta oss via e-post på: order@dectasafe.se. Ändring av beställning skall meddelas senast kl.23:00 den dag beställningen normalt skulle ha utlevererats.

Handla tryggt med rätt till avbeställning
Om du ångrar dig erbjuder vi dig att avbeställa lagd beställning. För att göra en avbeställning ska du kontakta oss via e-post på: order@dectasafe.se. Avbeställning skall meddelas senast kl.23:00 den dag beställningen normalt skulle ha utlevererats.

§3. Priser och avgifter
Priser anges i svenska kronor (SEK) och redovisas exklusive mervärdesskatt (moms). Moms för momspliktiga produkter debiteras med 25%. Avgifter för frakt kan tillkomma vid varje beställning, se §7. Leverans i Avtalet för mer information.

Expeditionsavgift
Vid beställning under 2000 kronor tillkommer en expeditionsavgift om 50 kronor inklusive moms.

Erbjudanden
Erbjudanden och kampanjer som marknadsförs på dectasafe.se gäller så långt lagret räcker om inga andra villkor redovisas i anslutning till erbjudandet.

§4. Produkter och sortiment
Alla produkter som erbjuds på dectasafe.se är anpassade för bruk på den svenska marknaden. Det innebär bland annat att produkterna uppfyller svenska miljökrav och säkerhetsföreskrifter. Normalt medföljer bruksanvisning på svenska om det krävs för produktens användande. Eventuella tekniska specifikationer, särskilda krav på tillbehörsutrustning samt information om begränsningar och plomberingar framgår på respektive produktsida i den mån det är skäligt eller följer av lag.

§5. Betalning
Fakturabetalning
DectaSafe erbjuder företagskunder att betala mot faktura med 20 dagars betalningstid. Privatpersoner kan enbart handla med kort via vår betalningspartner DIBS (se nedan). Om betalning uteblir tillkommer en påminnelseavgift om 50 kr samt dröjsmålsränta om 23 %. Vid köptillfället görs sedvanlig kreditprövning som i vissa fall kan innebära att en kreditupplysning tas på kunden. Om kunden är privatperson eller enskild näringsidkare skickas en omfrågadekopia till kunden via post. Vid betalning mot faktura kommer kundens uppgifter lagras och hanteras i syfte att utföra kundanalys, identifikation, kreditkontroll.

Kortbetalning med DIBS
DectaSafe erbjuder kortbetalning via vår betalningspartner DIBS som är auktoriserad med PCI DSS certifiering. Dina kortuppgifter överförs och lagras säkert i krypterad form. Kortet debiteras när du som kund genomfört din beställning, kortbetalning är möjlig med följande korttyper:

-VISA
-MasterCard

§6. Fullgörande
DectaSafe påbörjar fullgörande av detta avtal när du klickat på knappen "Genomför köp" i kassan. DectaSafe har fullgjort sin del av detta avtal när du fått fullständig leverans av beställda produkter i din besittning. Du som kund har fullgjort din del av detta avtal när du erlagt fullgod betalning och mottagit leverans av beställda produkter på det sätt som avtalats.

§7. Leverans
Produkter levereras direkt till den adress du uppgivit vid beställning i samarbete med logistikpartners. DectaSafe skickar beställningar under helgfria vardagar.

Fraktkostnad:
En fraktkostnad om 150 kr inklusive moms tillkommer vid varje beställning med ett sammanlagt ordervärde som understiger 2000 kronor. Tillsammans med expeditionsavgiften blir den totala kostnaden 200 kronor (inkl frakt). Detta framgår i kassan.

Fraktfritt vid beställning över 2000 kr
DectaSafe erbjuder fraktfri leverans om värdet på beställda produkter överstiger 2000 kr exklusive moms.

Leveranstid:
Om de leveranstider som anges nedan inte är tillämpliga för ett köp och om en leveranstid inte särskilt avtalats utanför detta avtal förbinder sig DectaSafe att fullgöra leverans utan onödigt dröjsmål, dock senast inom 30 dagar från avtalets ingående. I det fall kunden ska betala i förskott förbehåller sig DectaSafe rätten att invänta betalning innan leverans påbörjas.

Leveranstider anges nedan. Om beställningen omfattar produkter som är slut i lager kommer beställningen dellevereras.

Du blir aviserad när du kan hämta ut paketet hos ditt ombud. Företagspaket skall hämtas ut inom 30 dagar från aviseringsdatum. Outhämtade försändelser återsänds till DectaSafe.

Företagspaket i samarbete med DHL (Standardfrakt)
Företagspaket levereras till företag inom 1-3 helgfria vardagar räknat från dagen då beställningen skickats från DectaSafes lager. Företagspaket levereras till dörren, 1 leveransförsök ingår. Vid ytterligare leveransförsök kan avgifter tillkomma, kontakta därför alltid DHL om du inte kan ta emot försändelsen på utsatt tid. Företagspaket som inte kunnat avlämnas återsänds till DectaSafe.

Leverans längs lantbrevbärarlinjer och i öbebyggelse
Om din leveransadress är längs lantbrevbärarlinjer samt öbebyggelse utan normal broförbindelse kan leveranstiden komma att utökas med 7 helgfria vardagar.

Leveransförsening
Vid leveransförsening som överstiger 14 dagar kan du som kund häva detta avtal utan kostnad. Om kunden ingått detta avtal i egenskap av privatperson har kunden dock alltid rätt att häva avtalet utan kostnad om leveransförseningen av är väsentlig betydelse eller om DectaSafe inte kan tillgodose en leveranstid som är avgörande för att kunden ska ingå avtalet och kunden har meddelat detta innan avtalets ingående. I det fall köpet avsett en produkt som ska anpassas, tillverkas eller särskilt anskaffas efter kundens önskemål och DectaSafe inte kan återta produkten utan väsentlig förlust har kunden endast rätt att häva köpet om syftet med köpet är väsentligen förfelat genom dröjsmålet och DectaSafe insåg eller borde ha insett detta.

Transportrisk
Risken för försändelse övergår på dig som kund när den har avlämnats till dig. Det innebär att DectaSafe står transportrisken tills försändelsen har nått dig.

§8. Ångerrätt och återköp

Ångerrätt
Kunder som ingår detta avtal i egenskap av privatperson har rätt att frånträda avtalet i enlighet med lag (2005:59) om distansavtal och avtal utanför affärslokaler. Ångerrätten är ej tillämplig för kunder som ingått detta avtal i egenskap av näringsidkare. Ångerrätten gäller i 14 dagar (ångerfristen), tiden räknas från den dag då du som kund har mottagit leverans. Ångerrätten ger kunden rätt att undersöka varorna och återsända dem i det fall kunden ångrar sitt köp. När kunden ångrat sitt köp har denne rätt att återfå vad denne har betalt under förutsättning att kunden inte har använt produkterna i en större omfattning än vad som krävs för att kunna undersöka dem. Vid nyttjande av ångerrätten ska kunden meddela DectaSafe och sedan returnera samtliga produkter som beställningen omfattar till DectaSafe utan onödigt dröjsmål, dock senast inom 14 dagar. Vid retur skall kunden själv bekosta returfrakten.

När kunden lämnat meddelande om att denne nyttjar sin ångerrätt kommer DectaSafe genomföra återbetalning utan onödigt dröjsmål, dock senast inom 14 dagar förutsatt att DectaSafe mottagit de produkter kunden återsänt alternativt om kunden lämnat bevis för återsändande. Skulle du som kund återlämna färre produkter än vad beställningen omfattar återbetalas endast varuvärdet för de produkter som du återlämnar. Återbetalning sker med samma betalningsmedel som kunden använt i den mån det är tekniskt möjligt. Eventuella värdeminskningsavdrag samt avdrag för frakt om kunden valt annat alternativ än standardfrakt kan komma att göras på återbetalningen.

Värdeminskningsavdrag vid nyttjade av ångerrätt
Om kunden har hanterat produkterna mer än vad som är nödvändigt för att undersöka dessa och hanteringen orsakat att produkterna minskat i värde. Som exempel kan produkternas värde minska genom slitage. I dessa fall är kunden ersättningsskyldig mot DectaSafe för skälig värdeminskning. En marknadsmässig bedömning av den faktiska värdeminskningen görs av DectaSafe i varje enskilt fall. Nedan angivna avdragsnivåer utgör endast exempel på de beräkningsgrunder som tillämpas vid uträkningen av värdeminskningen. DectaSafes bedömning görs alltid utifrån ett helhetsperspektiv.

Nivå 1. - Om produkten uppvisar en mindre förslitning eller försämring, såsom en mindre repa:
20 % i värdeminskningsavdrag.

Nivå 2. -Om produkten uppvisar en märkbar förslitning eller försämring, såsom tydlig repa eller skada:
40 % i värdeminskningsavdrag.

Nivå 3. -Om produkten uppvisar skador på produkten som påverkar produktens funktion:
60 % i värdeminskningsavdrag.

Nivå 4. -Om produkten uppvisar kraftiga skador på produkten och/eller kraftig förslitning eller försämring av produkten:
80 % i värdeminskningsavdrag.

Nivå 5. -Om produkten är i ett sådant skick att den bedöms vara osäljbar eller att en reparation inte är ekonomiskt försvarbar:
100 % i värdeminskningsavdrag.

Skador på produktemballaget
I det fall produktemballaget saknas eller uppvisar sådana skador att det inte kan återanvändas:
20 % i värdeminskningsavdrag.

Om köpet avser en tjänst vars fullgörande påbörjats med kundens medgivande under ångerfristen har DectaSafe rätt till skälig kompensation med en proportionerlig andel av totalpriset för den del av tjänsten som utförts. DectaSafe inhämtar alltid kundens medgivande och informerar om när fullgörande påbörjas vid beställning av tjänster som är undantagna från ångerrätten.

Vissa produkter är undantagna från ångerrätten med stöd i lag (2005:59) om distansavtal och avtal utanför affärslokaler:
-Produkter som tillverkats eller ändrats särskilt på kundens begäran eller som på annat sätt fått en särskilt prägel.
-Förseglade hygienartiklar som riskerar på grund av hälso- eller hygienskäl och där kunden brutit förseglingen.

Förfarande vid ångerrätt
Använd kontaktuppgifterna nedan för att meddela DectaSafe om att du önskar ångra köpet. Följande formulär kan också användas som mall för meddelade om ångerrätt. Klicka här för att komma till formulär på Konsumentverkets webbplats.

Kontaktinformation
DectaSafe
BRUKSGATAN 15
333 93 Skeppshult
E-post: order@dectasafe.se

14 dagars bytesrätt
Du har rätt att byta produkt under 14 dagar från det att produkten levererats till dig. Vid byte får du värdet på de produkter du lämnar tillbaka inklusive eventuell fraktkostnad som du betalt i tillgodohavande hos DectaSafe. Tillgodohavande för produkter som återköpts avräknas mot värdet på de produkter som du beställer i samband med utövande av bytesrätten. Skulle värdet på de produkter som du beställt överstiga ditt tillgodohavande måste du betala mellanskillnaden till DectaSafe. I det fall värdet på de produkter som återköps överstiger värdet på de produkter som beställs i samband med bytet kan du använda mellanskillnaden som tillgodohavande vid nästa köp hos DectaSafe. Vid retur av produkter i samband med byte skall du som kund själv betala för returfrakten.

Följande villkor gäller vid byte:
-Produkten skall vara oanvänd och i oskadat skick.
-Eventuell montering av produkten skall inte ha skett.
-Originalförpackningen skall vara i oskadat skick.

Nyttjande av bytesrätten
För att byta produkter, vänligen kontakta oss via e-post på: order@dectasafe.se.

§9. Reklamation och garanti

Reklamationsrätt
Kund som köpt en produkt i egenskap av privatperson har rätt att reklamera produkten om den är felaktig enligt konsumentköplagen (1990:932) jämte konsumenttjänstlagen (1985:716). Reklamationsrätten täcker ursprungsfel och gäller i 3 år från det att kunden fått produkten i sin besittning. Reklamationsrätten täcker även fel som uppstått under transport av produkten till kunden. (se Reklamation av transportskada nedan). En produkt som avviker från vad som har avtalats mellan kunden och DectaSafe eller på annat sätt uppvisar fel kan också anses som felaktig. Fel som uppstått på grund av skada som kunden har orsakat räknas inte som ursprungsfel.

Om kunden reklamerar en felaktig produkt efter 6 månader från det att kunden fått produkten i sin besittning har kunden även ansvaret för att påvisa att felet i produkten var ursprungligt. DectaSafe rekommenderar därför alltid att undersöka produkter när de levereras och påtala eventuella fel så snart som det upptäckts. Vid reklamation av felaktig produkt har du som kund i första hand rätt att få felet avhjälpt, alternativt en felfri produkt. I vissa fall har du även rätt att häva avtalet och återfå vad du betalt. Vid godkänd reklamation skall kunden hållas skadelös för eventuella kostnader som uppstår på grund reklamationen. Som exempel skall kostnader för att returnera en felaktig produkt ersättas av DectaSafe. Notera att du som kund i största möjliga mån skall minimera eventuella kostnader som uppstår i det fall en produkt visar sig vara felaktig. Vid reklamation skall vardera part utan onödigt dröjsmål återlämna vad denne tagit emot, i det fall DectaSafe skall företa omleverans har kunden rätt att behålla den felaktiga produkten i sin besittning tills det att denne mottagit leverans av felfri produkt.

Kontaktuppgifter vid reklamationsärenden
E-post: order@dectasafe.se.

Reklamationsvillkor för Näringsidkare
Om en produkt avviker från vad som har avtalats mellan kund och DectaSafe eller på annat sätt uppvisar fel som DectaSafe ansvarar för har kunden rätt att i första hand få felet avhjälpt och i andra hand produkt utbytt på DectaSafes bekostnad. Rätt att reklamera fel gäller bara om felet är ursprungligt, DectaSafes ansvar är begränsat till värdet på den felaktiga produkten. Fel i produkt skall meddelas inom 30 dagar från leverans genom att kontakta DectaSafe via e-post på order@dectasafe.se.

Särskilda villkor för näringsidkare:
-Eventuell skada eller annan kostnad som orsakats av felaktig produkt ersätts ej av DectaSafe.
-Kunden skall påvisa att felet är ursprungligt.
-Eventuell montering av produkten får ej ha skett efter det att felet uppmärksammats.
-Produkten får ej ha använts eller på annat sätt brukats av kunden efter det att felet uppmärksammats.
-Originalförpackningen skall sparas och i övrigt hållas i oskadat skick.

Retur vid reklamationsärende
För att returnera felaktiga produkter eller material, vänligen se §10. Returer.

§10. Returer
Vid retur av produkter eller material till DectaSafe skall produkterna emballeras på sådant sätt att de är skyddade vid transport. DectaSafe rekommenderar därför att du alltid förpackar produkter på samma sätt och med samma emballage som när produkterna levererades till dig. I det fall du förpackat eller emballerat produkter på undermåligt sätt och produkten tar skada under transporten till DectaSafe bär du som kund också ansvaret för skadan.

Vid återsändande av produkter till DectaSafe är du ansvarig för att produkterna når DectaSafe i oskadat skick. DectaSafe rekommenderar att kunden använder spårbar försändelse vid retur.

Returadress:
DectaSafe
Dalsgatan 16
333 30 Smålandsstenar
Sverige

Återbetalningar
DectaSafe återbetalar pengarna utan onödigt dröjsmål vid nyttjande av ångerrätten eller om återbetalning har beslutats i ett reklamationsärende.

§11. Förbehåll

Återtagandeförbehåll
Samtliga produkter är behäftade med återtagandeförbehåll tills det att kunden fullgjort sina skyldigheter som följer av detta avtal. Det innebär att äganderätten övergår på kunden i samband med att kunden fullgör sina skyldigheter som följer av avtalet. Kunden har därmed ej rätt att konsumera, nyttja, sälja eller på annat sätt vidta åtgärd innan äganderätten övergått på kunden som förhindrar att produkterna kan återtas av DectaSafe.

Hävningsförbehåll
DectaSafe förbehåller sig rätten att häva avtalet i det fall kunden handlat i ond tro på grund av felaktigheter som kunden känt till eller borde ha insett, såsom felaktiga uppgifter om pris eller kvantitet på dectasafe.se. I det fall hävningsförbehållet görs gällande har kunden inte rätt till skadestånd eller annan kompensation från DectaSafe.

Ändringsförbehåll
DectaSafe förbehåller sig rätten att utan avisering ändra innehållet på dectasafe.se, vilket inkluderar, men inte är begränsat till, utbud, priser och kampanjer. Sådan ändring påverkar dock ej redan ingångna avtal mellan DectaSafe och kund.

Ansvarsförbehåll
DectaSafe skall anses befriad från alla förpliktelser enligt detta avtal om ansvar annars skulle ha uppstått på grund av händelse som ligger utanför detta avtal, DectaSafes verksamhet eller vad som annars följer av tvingande lag.

§12. Ansvarsbefrielse

Force Majeure
I händelse av myndighets åtgärd eller underlåtenhet, ny lagstiftning, arbetsrättslig konflikt, krig eller krigsfara, större störning av allmän ordning, sabotage, extrema väderförhållanden, brand, explosion, naturkatastrof, olyckshändelse eller annan omständighet utanför DectaSafes kontroll och som DectaSafe inte skäligen kunnat övervinna eller förutse skall DectaSafe ha rätt att frånträda sina skyldigheter i detta Avtal. Vid sådan händelse skall DectaSafe ej stå skadeståndsskyldig vid skada som kunden haft.

Externa länkar
DectaSafe ansvarar ej för eventuella skador och problem med kundens mjuk- eller hårdvara som uppstår på grund av att kunden nyttjat externa länkar som är publicerade på dectasafe.se.

Reservation för prisfluktuationer eller andra handelshinder
Vid prisfluktuationer eller andra handelshinder, såsom brist på nödvändig komponent, där DectaSafe inte skäligen kan hållas vid sina förpliktelser enligt detta avtal har DectaSafe rätt att häva avtalet. Vid sådan händelse har kunden inte rätt till skadestånd eller annan kompensation från DectaSafe.

Reservation för skatte- och avgiftsförändringar
Vid väsentliga skatte- eller avgiftsförändringar, som är av stor betydelse för förutsättningarna för detta avtal, har DectaSafe rätt att häva avtalet. Vid sådan händelse har kunden inte rätt till skadestånd eller annan kompensation från DectaSafe.

Reservation för leveransförsening utanför DectaSafes kontroll.
Uppstår det en leveransförsening som beror på händelse utanför DectaSafes kontroll, skall inte DectaSafe anses ansvarig för skada som beror på sådan leveransförsening. Vid sådan händelse har kunden inte rätt till skadestånd eller annan kompensation från DectaSafe såvida inte annat särskilt avtalats mellan DectaSafe och kunden eller bestämmelse som följer av tvingande lag.

§13. Personuppgifter och sekretess
Uppgifter såsom personuppgifter eller annan uppgift eller del av handling som kunden lämnar till DectaSafe kommer att lagras och behandlas i digitalt format. DectaSafe ansvarar för att uppgifterna lagras och behandlas i enighet med personuppgiftslagen. Kundens uppgifter kommer att användas av DectaSafe för att möjliggöra och säkerställa fullgörande av Avtalet samt i marknadsföringssyfte från bolagets sida.

Personuppgiftsansvarig:
DectaSafe (Org. 556877-9127)
Dalsgatan 16
333 30 Smålandsstenar

Kunduppgifter som lagras:
-Namn
-Adress
-E-postadress
-Telefonnummer
-Personnummer
-Organisationsnummer
-Köphistorik hos DectaSafe

Uppgifterna kan även komma att lämnas ut till tredje part, och nyttjas i de syften som anges nedan:
-Avtalspartner inom betalningstjänster i syfte att säkerställa fullgörande av avtalet.
-Avtalspartner inom logistik (transportör) i syfte att säkerställa fullgörande av avtalet.
-Marknadsföringspartner som anlitats av DectaSafe i marknadsföringssyften.

Registerutdrag:
Om du som kund ingått detta avtal i egenskap av privatperson har du rätt att en gång per år kostnadsfritt begära ut ett registerutdrag. Ett registerutdrag anger vilken information som finns sparad om dig. Du begär detta genom att skicka en undertecknad begäran till ovanstående postadress. Om de uppgifter vi har om dig är felaktiga, ofullständiga eller missvisande, korrigerar vi såklart dessa.

Avregistering av kunduppgifter:
Du som kund kan vid skriftlig och undertecknad begäran få dina kunduppgifter hos DectaSafe raderade, med förbehåll för sådana uppgifter som krävs för att DectaSafe skall kunna upprätthålla god redovisnings- och bokföringssed.

§14. Övrigt

Diskrepans mellan olika publikationer
Om det föreligger skillnader mellan uppgifter på dectasafe.se och andra publikationer skall de uppgifter som anges på webbplatsen ha företräde. Detta gäller dock ej uppgifter som är uppenbart felaktiga eller missvisande vid en jämförelse mellan de olika publikationerna.

Immaterialrätt, logotyper och varumärken
Allt material som publiceras på dectasafe.se, inklusive programvara, logotyper, ljudfiler, varumärken samt text & bild är immaterialrättsligt skyddat. Skyddet innebär att materialet inte får användas utan rättighetsinnehavarens tillåtelse, materialet får inte heller kopieras eller på annat sätt överföras till tredje part utan DectaSafe uttryckliga tillstånd. Eventuella överträdelser beivras.

Informationens syfte
All information på dectasafe.se, oavsett format, publiceras uteslutande i informativt syfte för att besökare skall kunna använda sig av webbplatsen. DectaSafe ansvarar således ej för de följder eller skador som kan uppstå om denna information används i något annat syfte än det ovan angivna.

Cookies
Cookies, "kakor", är små filer som sparas ner på besökarens dator när denne besöker en hemsida. På dectasafe.se används följande typer av cookiefiler:

Session cookies: "Sessionskakor" sparas bara temporärt på besökarens dator för att denna ska kunna använda på hemsidan problemfritt. När besökaren stänger ner sin webbläsare raderas också sparande session cookies.

Persistent cookies: "Permanenta kakor" sparas på besökarens dator och är bestående. Persistent cookies används bland annat för att identifiera en återkommande besökare och ibland även som underlag till statistikprogram.

Tvist
Vid eventuell tvist skall talan väckas vid Jönköpings tingsrätt om kunden är näringsidkare eller annan juridisk person. Om kunden är privatperson och ingått detta avtal för privat konsumtion skall tvist prövas vid den domstol som följer av tvingande lagstiftning.

 
E-avtalet Köpvillkor - Versionsnummer: 403-69-351